donderdag 1 januari 2015

Een leeg blad

Gisteren om 00:00 sprong ik samen met duizenden andere mensen een gat in de lucht -we waren niet allemaal samen natuurlijk, maar jullie begrijpen me vast wel, het was op meerdere plaatsen namelijk nieuwjaar-, 2014 had afscheid van ons genomen en 2015 is de tijd waar we ons nu in begeven.
Naast me staat een potje met 'Moments I want to remember from 2014' 
Een jaar geleden plakte ik dat etiketje op het glazen potje en nu haal ik het er weer vanaf.
Ik ga zo meteen in alle rust deze momenten terug lezen die ik gedurende het hele jaar belangrijk genoeg vond om in het potje te komen, het zit aardig vol.
En als ik dat gedaan heb plak ik op dit zelfde potje een nieuw etiketje.
"Moments I want to remember from 2015".
Een nieuw jaar, een nieuw blad en dus ook 365 dagen om te vullen met prachtige herinneringen.
Ik heb er héél veel zin in en ga in dit artikeltje de heerlijke clichés af die bij het begin van een nieuw jaar horen!


Een cliché is eigenlijk gewoon een gebruik wat zo vanzelfsprekend is dat het niet meer origineel is en daarom de naam cliché heeft gekregen.
Dom eigenlijk, want als het een zoveel gebruikt iets is, is het toch juist leuk of bijzonder om te doen? Anders zouden al deze mensen het niet doen waardoor het een cliché werd.
Ik denk dat clichés gewoon gebruiken of dingen in het leven zijn die we niet als iets negatiefs moeten zien. 
Natuurlijk kan ik begrijpen dat je wiebel knieën krijgt, in negatieve zin, en de slappe lach als een jongen aan komt met een uitgemolken openingszin, maar dat is dan weer een uitzondering.

Iedereen kent het 'algemene' voornemen lijstje wel, gezonder eten, wat kilootjes eraf of erbij en meer sporten. 
Daar ben ik niet zo voor, natuurlijk kunnen deze voornemens je leven heel erg beteren maar ik vind dat we ze te snel stellen.
We zijn te snel ontevreden met ons lichaam, ikzelf hou iets te veel van het bourgondische leven wat bestaat uit lekker eten en luieren en als gevolg daarvan is mijn model misschien niet moeders mooiste.
Wat ik belangrijker vind aan een voornemen of een verandering heeft meer met je mind te maken.
Ik denk dat lekker in je vel zitten 10x belangrijker is dan eruitzien zoals de maatschappij je dat voorschrijft.

Toen mijn lieftallige Q&A a day-boekje me op 29 december vroeg 3 wensen op te schrijven, net zoals ik vorig jaar gedaan heb, waren dat de volgende.
-Daarnaast ben ik ongelofelijk blij met het feit dat de wensen van vorig jaar vervuld zijn en ik 100x gelukkiger ben dan ik me vorig jaar überhaupt had kunnen voorstellen- 
Gezien de foto niet haarscherp is, zal ik eventjes het hier duidelijk neerzetten.
"What are your top three wishes?".
2013: - Being comfortable in my own skin.
- Learn more about writing
-Be happy
2014: -Write more & better
-Stay happy
-Visit England
Met als side note: My wishes of last year came true.
Ik vind het grappig dat je de verandering in mijn gedachten gang zo goed ziet in deze wensen.
Ik ben namelijk veel meer waarde gaan hechten aan herinneringen en gebeurtenissen dan aan materiële dingen, mijn potje met 'moments I want to remember' heeft hier zeker aan meegewerkt. -aanrader voor als je je bewuster wil worden over wat voor mooie dingen je mee maakt binnen een bepaald tijdsbestek- 

Ik ben niet iemand die het nieuwe jaar ziet als een moment waarop je kan veranderen, je kan altijd proberen je patroon van leven in welke vorm dan ook proberen aan te passen. Of dit nu met sporten en eten of met nadenken en je goed voelen te maken heeft maakt niet uit. Ik vind zelf niet dat je een jaarwisseling nodig hebt om zulke veranderingen te maken, dat kan je ook wel zonder dit moment.
Wél vind ik dat een nieuw jaar een nieuw begin is waarbij je terug kan kijken naar wat er vorig jaar allemaal gebeurt is en eventjes een realisatie momentje te hebben met de tijd die, als het goed is, voor je ligt.
Een jaarwisseling is voor mij geen moment om te besluiten dat ik ga veranderen, maar juist om terug te kijken op wat er veranderd is.
En dan is het natuurlijk wel een momentje om erbij stil te staan welke veranderingen je had willen voorkomen, zover dat mogelijk is natuurlijk, en welke je heel erg waardeert.
En door dat moment van besef, kan je inderdaad besluiten hoe je verder wil komend jaar.

Voor mij is er van alles veranderd, ik ga lekker genieten van de tijd die ik nog heb op mijn middelbare school en vooral dingen doen die ik leuk vind.
Met mensen omgaan die ik leuk vind en zo mezelf niet opzadelen met onnodige ongemakkelijke feestjes of andere sociale gelegenheden.
Qua uiterlijk is er misschien ook wat te zien, maar het is toch vooral qua innerlijk dat er iets veranderd is, ik sta een stuk steviger in mijn schoenen en hoop dat zo het komende jaar door te zetten.
Mijn wens is dat ook niet meer be happy, maar stay happy.

Als het waren heb je zojuist een geheel witte pagina voor je gekregen en jij mag weten wat je er mee gaat doen.
Ik ben van plan hem in te kleuren met de mooiste herinneringen en levenslessen.
En jij?

xoxo


Geen opmerkingen: